Maven Publishing
'Leukste boek van het jaar!'
HET PAROOL
'Echt een aanrader!'
DWDD-Boekenpanel
Dagelijkse rituelen
Dagelijkse rituelen
Hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven werken

Het geheime ingrediënt van bijna elk meesterwerk is routine. Deze routines zijn er niet voor niets: wie creatief wil zijn moet elke dag weer in ‘de flow’ zien te komen. Wie wist bijvoorbeeld dat Beethoven elke ochtend precies 60 bonen telde voor zijn koffie, of dat Woody Allen een compulsieve doucher is?
Dagelijkse rituelen is een verzameling van alle routines, gewoonten en obsessies van bekende creatieven, die onmisbaar bleken in het scheppingsproces van hun meesterwerken. En dat is info die we niet hadden willen missen, getuige het grote succes van dit boek. Hoog tijd dus voor deze flitsende heruitgave, boordevol originele tactieken voor inspiratie. 

Mason Currey
Mason Currey

Mason Currey vertoonde veel uitstelgedrag en begon daarom een blog met dagelijkse rituelen van anderen, die zo succesvol werd dat het de basis vormde voor het boek Dagelijkse rituelen. Currey is schrijver en redacteur en woont in Los Angeles.

Eva Hoeke, die bijdragen schreef voor Currey’s boek, is columnist voor Het Parool en is bekend van de populaire rubriek Eindelijk Weekend in het Volkskrant Magazine. Daarnaast schrijft ze voor o.a. LINDA. en MarieClaire.

Bij Maven Publishing verscheen van Mason Currey Dagelijkse rituelen.

ISBN
  • 978 94 9249 337 8
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
  • Louise Koopman
Originele titel
  • Daily Rituals: How Artists Work
Maven Publishing