Maven Publishing
'Besteed je geld liever aan dit boek dan aan de meest recente schreeuwerige bestseller op managementgebied.'
KIJK
'Met een groot aantal mooie voorbeelden tonen ze aan dat statistieken, kansberekening en andere'
ELSEVIER
Dans met kans
Dans met kans
Meer zekerheid door minder controle

Opiniepeilingen, winstverwachtingen en weerberichten: we doen er alles aan om grip te krijgen op de toekomst. Echter, in veel gevallen levert dit slechts de ‘illusie van controle’ op, een gevaarlijke denkfout die steeds vaker voorkomt in het bedrijfsleven, de medische wereld en de politiek.

INSEAD gedragswetenschappers Makridakis, Hogarth en Gaba laten op overtuigende wijze zien hoe ons toenemende verlangen naar zekerheid vaak averechts werkt. Hierbij maken ze gebruik van een aantal contra-intuïtieve stellingen, zoals waarom preventieve medische controles weinig doen voor onze levensverwachting en waarom een eskimo meer kans heeft om gelukkig te zijn dan een miljardair. Het goede nieuws: wie ruimte inbouwt voor onzekerheid heeft aantoonbaar meer kans op een succesvol leven, zowel zakelijk als persoonlijk. 

Anil Gaba
Anil Gaba

Anil Gaba is professor in risicomanagement en verbonden aan de faculteit van INSEAD. Zijn onderzoek gaat over het toepassen van subjectieve informatie, de analyse van het nemen van beslissingen en het beoordelen en beheersen van risicovolle situaties. Hij publiceert onder andere in de Financial Times.

ISBN
  • 978 94 9057 409 3
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Maarten Schellekens
Originele titel
  • Dance with Chance: Making Luck Work for You
Maven Publishing