Maven Publishing
‘Toegankelijk en praktisch boek, een cursus alledaagse sociale psychologie voor leken, met eigentijdse voorbeelden en lekker veel testjes.’
DE VOLKSKRANT
De eerste indruk
De eerste indruk

Als je iemand voor het eerst ontmoet, heb je binnen een halve minuut een indruk. Maar is die eerste indruk altijd de beste? Waarom is er soms meteen een klik? Wat is de rol van vooroordelen? Is lichaamstaal echt doorslaggevend? En hoe kom je goed over bij een sollicitatie of een date?

We vormen voortdurend indrukken van anderen en anderen doen dat ook bij ons. In De eerste indruk ontrafelt Roos Vonk beide aspecten van indrukvorming aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en herkenbare voorbeelden. Met haar kenmerkende knipoog en vlotte schrijfstijl verklaart ze de psychologische raadsels van ons sociale verkeer.

In deze volledig vernieuwde editie komt ook aan bod hoe we online indrukken vormen en hoe we onszelf presenteren via sociale media. Verder bevat dit boek tests om te ontdekken hoe het proces van indrukvorming bij jezelf werkt. Dankzij De eerste indruk was het nog nooit zo leuk om nieuwe mensen te ontmoeten!

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze doet wetenschappelijk onderzoek, geeft colleges en lezingen en heeft een column in Psychologie Magazine. Ze staat bekend om haar talent om wetenschappelijke inzichten op begrijpelijke en onderhoudende wijze te presenteren aan een breed publiek. Eerder verschenen bij Maven Publishing haar bestsellers Collega’s en andere ongemakken, Liefde, lust en ellende en Je bent wat je doet.


Roos Vonk
Roos Vonk

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast geeft ze lezingen en heeft ze een vaste column in Psychologie Magazine. Ze kan als geen ander wetenschappelijke kennis toegankelijk en toepasbaar maken voor een breed publiek. Eerder verschenen van haar de bestsellers Collega’s en andere ongemakken, Liefde, lust en ellende en De eerste indruk.


Andere boeken van Roos Vonk
ISBN
  • 978 94 9249 316 3
Vormgeving
  • DPS
Maven Publishing