Maven Publishing
Voetnoot: ‘Echte mannen laten andere mannen namens hen vechten.’
ARNON GRUNBERG
Een puik pikorde-boek
DE LIMBURGER
Echte mannen vechten
Echte mannen vechten
Hoe mannen de pikorde bepalen

Echte mannen vechten is het adembenemende verslag van wetenschapper Jonathan Gottschall, die besloot zijn veilige kantoor in te ruilen voor een vechtclub en ‘cage fighter’ te worden. Naast zijn bloedstollende persoonlijke ervaringen in de ring – de paniek tijdens zijn eerste gevecht, de adrenaline en de euforie na afloop – beschrijft hij ook de universele werking van de mannelijke pikorde.

Of het nu gaat om concurrentie op het werk, sportieve krachtmetingen of verbale piswedstrijden: op onnavolgbare wijze beschrijft Gottschall de rituelen en regels van mannen onder elkaar. Aan de hand van inzichten uit de wetenschap van sport en competitie laat hij zien waarom mannen vechten (en we daar zo graag naar kijken).

Jonathan Gottschalls werk verscheen in The New York Times, Scientific American, Nature en The New Yorker. Met zijn vorige boek The Storytelling Animal was hij finalist voor de LA Times Book Prize

Jonathan Gotschall
Jonathan Gotschall

Jonathan Gottschall is onderzoeker aan de faculteit Engels van Washington & Jefferson College. Zijn werk verscheen in The New York Times, Scientific American, Nature, en The New Yorker. Zijn eerdere boek The Storytelling Animal was finalist voor de LA Times Book Prize.

ISBN
  • 978 94 9184 548 2
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
  • Pon Ruiter
Originele titel
  • The Professor in the Cage: Why Men Fight and Why We Like to Watch
Maven Publishing