Maven Publishing
'Verplichte kost voor dik én dun.'
HANS VAN MANEN, WETENSCHAPSJOURNALIST
Eet mij
Eet mij
De psychologie van eten, diëten en te veel eten

Afvallen is een kwestie van slimme keuzes maken en van discipline. Wie niet afvalt, is dus onverstandig of heeft geen doorzettingsvermogen. Of allebei. Of klopt hier iets niet?

Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen combineren de nieuwste inzichten in de hersenwetenschap, genetica en fysiologie en maken zo gehakt van de vele mis- vattingen en fabels over eten, diëten en te veel eten. Op humorvolle en zeer toegankelijke wijze behandelen ze onderwerpen zoals:

-              Waarom eetgewoonten zo makkelijk tot stand komen en zo moeilijk zijn af te leren.

-              Waarom ons lichaam geen onderscheid kan maken tussen op dieet zijn en hongersnood.

-              Hoe we dagelijks verwikkeld zijn in een ongelijke strijd tegen supermarkten, marketeers en reclamebureaus.

-              Waarom dikke vrouwen minder verdienen dan dunne vrouwen en waarom dit bij mannen precies andersom is.

-              En waarom afvallen meer afhangt van het formaat van de borden die je in huis haalt, dan van hoeveel wilskracht je hebt.

Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen vormen het perfecte duo voor het schrijven van een boek over de psychologie van eten. Asha studeerde psychologie en Ronald biologie. Asha is dik, Ronald is dun. Asha is columnist bij Trouw, waar ze elke dinsdag over de wetenschap achter het nieuws schrijft. Van haar verscheen eerder bij Maven Het idee m/v: Ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld, dat opgenomen werd in de lijst Beste non-fictie 2010 van Vrij Nederland. Ronald schrijft onder andere voor de Volkskrant en NWT.

Asha ten Broeke
Asha ten Broeke

Asha ten Broeke is wetenschapsjournalist en schrijver. Ze schrijft achtergrondartikelen voor onder meer Trouw, de Volkskrant, KIJK, Quest, Psychologie Magazine, Opzij en NWT Magazine. Daarnaast is zij sinds 2013 vaste columnist bij de Volkskrant. Daar schrijft zij over de wetenschap achter het nieuws.

Bij Maven Publishing verscheen van Asha ten Broeke Het idee m/v en Eet mij, dat zij samen met Ronald Veldhuizen schreef.

Ronald Veldhuizen
Ronald Veldhuizen

Ronald Veldhuizen is wetenschapsjournalist. Hij studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. en behaalde een master in wetenschapscommunicatie. Zijn artikelen worden regelmatig gepubliceerd in de Volkskrant en de tijdschriften KIJK en NWT.

ISBN
  • 978 94 9057 475 8
Vormgeving
  • G2K
Maven Publishing