Maven Publishing
'Taboedoorbrekend. Originele adviezen. Interessante weetjes.'
PSYCHOLOGIE MAGAZINE
‘Zeer toegankelijk voor liefhebbers van populaire wetenschap maar ook wezenlijk genoeg om het in praktijk te kunnen brengen.’
PUBLISHERS WEEKLY
Goed, beter, best
Goed, beter, best
De psychologie van competitie en gedrevenheid

Het slagen voor een examen, het concurreren in het bedrijfsleven of het winnen van een medaille: iedereen kent het belang van goed presteren. Maar waarom zijn we hier de ene keer beter in dan de andere keer? Waarom zijn sommige mensen van nature competitiever? En kun je jezelf trainen om meer gedreven te worden?

Goed, beter, best gaat over de wil om te winnen. De auteurs verweven de nieuwste inzichten uit de hersenwetenschap en de psychologie met meeslepende anekdotes over topcoaches en beroepspiloten, over spionagediensten en succesvolle multinationals. Ze laten zien hoe je op een gezonde manier competitie en gedrevenheid kunt stimuleren, maar ook hoe je het best kunt samenwerken in het heetst van de strijd.

Po Bronson en Ashley Merryman schreven eerder Ouders opgelet!, een van de meest invloedrijke boeken over opvoeden. Het stond zes maanden in de New York Times-bestsellerlijst en werd in zestien talen vertaald. 

Goed, beter, best is momenteel niet meer leverbaar. Voor meer informatie neem contact op via info@mavenpublishing.nl

Po Bronson
Po Bronson

Po Bronson schrijft zowel romans als verhalende non-fictie. Naast de vijf boeken die van hem verschenen schrijft hij voor televisie, radio, tijdschriften en kranten, waaronder The New York Times en The Wall Street Journal. Samen met Ashley Merryman schreef hij het boek Ouders opgelet!, waarvoor ze verschillende prijzen ontvingen. Merryman won tevens diverse prijzen voor haar maatschappelijke betrokkenheid. In haar woonplaats Los Angeles heeft ze een onderwijsprogramma opgezet voor kinderen uit achterstandswijken. Hun nieuwste boek, dat ook bij Maven Publishing verscheen, heet Goed, beter, best.

ISBN
  • 978 94 9057 494 9
Vormgeving
  • Studio Ron van Roon
Vertaler
  • Willem van Paassen
Originele titel
  • Top Dog: The Science of Winning and Losing
Maven Publishing