Maven Publishing
'Geestig en herkenbaar en komt met praktische tips hoe je de hufter in je kan onderdrukken.'
NEW SCIENTIST
'Met geestige eyeopeners en praktische adviezen laat De Maat zien hoe het beter kan.'
LIBELLE
Wat een verrijking! Deze gentleman leidt ons naar de wereld van begrip en van inzicht. Daardoor krijg je antwoorden die je voortaan in elke situatie kunt oproepen. En asociaal gedrag levert vanaf nu een glimlach op. Echt? Ja, lees maar!’
INEZ VAN OORD, founder van HAPPINEZ en auteur
Hufters & helden
Hufters & helden
Waarom we allemaal een beetje aardiger moeten zijn

Bumperkleven. Bellen aan de kassa. Uitschelden. Voordringen. We worden elke dag geconfronteerd met asociaal gedrag. Maar waar komt dat gedrag eigenlijk vandaan en hoe kun je het beïnvloeden?

In

Hufters & helden laat Olav de Maat zien dat iedereen soms een hufter en soms een held is. De man die zijn middelvinger naar je opstak in de auto is misschien wel op weg naar zijn vrijwilligerswerk. Aan de hand van inzichten uit de biologie, psychologie en geschiedenis beschrijft De Maat de fascinerende ontwikkeling van sociaal (en asociaal) gedrag: van het ontstaan van de eerste nederzettingen tot het vechten om een parkeerplek bij de supermarkt. Aan de hand van geestige eyeopeners en praktische adviezen ontdek je hoe je je innerlijke hufter kunt onderdrukken en het beste in jezelf en anderen naar boven kunt halen: op straat, in de trein, thuis en op het werk. 

Olav de Maat
Olav de Maat

Bumperkleven, bellen aan de kassa, uitschelden, voordringen: mensen kunnen je het bloed onder de nagels vandaan halen. Waar komt dat asociale gedrag eigenlijk vandaan? En belangrijker nog: hoe kun je het beïnvloeden? 

In zijn boek Hufters & helden laat Olav de Maat zien dat iedereen soms een hufter, en soms een held is. Ook jij. En die man die zijn middelvinger naar je opstak in de auto? Misschien was hij wel op weg naar zijn vrijwilligerswerk.

Aan de hand van biologie, psychologie en geschiedenis verklaart Olav de Maat de fascinerende ontwikkeling van asociaal gedrag: van de eerste groepen mensen die zich vestigden in nederzettingen, tot hoe we geëvolueerd zijn naar een individualistische samenleving waarin we vechten om een parkeerplek bij de supermarkt.

Door zijn geestige eyeopeners en praktische adviezen ontdek je hoe je je innerlijke hufter kunt onderdrukken en het beste in jezelf en anderen naar boven kunt halen: op straat, in de trein, thuis en op het werk.

Olav de Maat is consultant, trainer en auteur. Na zijn studie communicatiewetenschappen werkte hij bij grote en kleine organisatieadviesbureaus. In 2014 richtte hij Fellow Man op, waarmee hij dienstverlenende bedrijven binnen de overheid, het onderwijs, de techniek en financiën adviseert. Hij is veelgevraagd spreker en gebruikt bedrijfskunde, psychologie en biologie om organisaties menselijker te maken.

Voor zijn blog 'Naar maar goed' schrijft hij tweewekelijks een column over alledaagse menselijke gedragingen op straat, thuis en op het werk. In 2016 verscheen zijn boek Hufters & helden bij Maven Publishing. De maat geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes aan bedrijven en organisaties.


ISBN
  • 978 94 9184 577 2
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Maven Publishing