Maven Publishing
'Koen Schobbers is een esporter die verder kijkt dan de gameconsole. Hij weet de liefde voor gamen samen te brengen met een gezonde leefstijl. Nuttig voor zowel ouders als kinderen.'
Mark Tuitert, olympisch kampioen
'Koen Schobbers is een fantastische ambassadeur van de gamewereld. Hij geeft ouders waardevolle inzichten en zorgt ervoor dat ze zich beter verbonden voelen met hun kinderen op het gebied van gamen.'
Hans den Heijer, senior media relations officer, VodafoneZiggo
'Om de wereld van esports en gaming te begrijpen is het goed om Koen Schobbers te kennen. Hij kent de wereld op zijn duimpje en weet slimme, zinvolle verbanden te leggen en uitleg te geven hoe met gamers om te gaan.'
Jolanda Jansen, algemeen directeur van Ahoy Rotterdam
Mijn gamende kind
Mijn gamende kind
Alles wat je als ouder moet weten

Gamen: het is de #1 hobby voor heel veel kinderen... En de #1 opvoedkwestie voor heel veel ouders.

Hoe voorkom je de dagelijkse strijd om schermtijd?

Wat is gezond gamegedrag?

Zou je bepaalde games thuis moeten verbieden?

Hoe voorkom je dat de schoolprestaties van je kind eronder lijden?

En hoe hou je thuis de sfeer gezellig?

In Mijn gamende kind beantwoorden Koen Schobbers en Deirdre Enthoven de belangrijkste vragen over gamen. Op elke vraag krijg je een kort en duidelijk antwoord, een uitgebreider antwoord met meer (wetenschappelijke) onderbouwing, en natuurlijk de beste tips en adviezen. Mijn gamende kind helpt je om irritaties thuis te voorkomen, de band met je kind te versterken en laat zien hoe jij en je kind verantwoord kunnen omgaan met gamen. 

Kortom, echt álles wat je als ouder moet weten over je gamende kind!

Meer info en de hobbylijst voor je kind uit het boek downloaden? Ga dan naar www.mijngamendekind.nl!

Koen Schobbers kreeg als eerste Nederlandse esporter een topsportstatus en was presentator bij Inside Esports op FOX Sports. Nu ondersteunt hij opvoeders van gamende kinderen met zijn bedrijf Parents of Play.

Deirdre Enthoven is sociaal psycholoog en journalist. Ze begon haar loopbaan bij BNR en schrijft voor onder andere Psychologie Magazine, JAN Magazine en Margriet. Ze is moeder van drie gamende kinderen.

Koen Schobbers
Koen Schobbers

Koen Schobbers (1992) was een gamend kind. Hij was de eerste esporter met een topsportstatus en studeerde tegelijkertijd geneeskunde. Tegenwoordig is hij dé specialist op het gebied van gamen en esports.

Koen ervaarde vroeger zelf problematiek met zijn moeder, als gamend kind. Dit is de reden achter zijn bedrijf Parents of Play, een platform om opvoeders te helpen de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken en kinderen in een gezondere balans te krijgen of te houden. Hiervoor werkt Koen ook samen met bedrijven en heeft hij onder andere gewerkt met VodafoneZiggo, Spinnin’ Records en KIA.

De carrière van Koen begon in 2007 als professionele gamer in de game ‘Trackmania’. Naar aanleiding hiervan is hij van 2016 tot 2020 anchorman geweest van het programma ‘Inside Esports’ op FOX Sports, is hij vanaf 2016 een internationale spreker en is hij bestuurslid en vicevoorzitter van de ‘Athletes & Players Commission’ van de Global Esports Federation. Hij wordt internationaal gezien als een van de experts van de industrie en geeft regelmatig trainingen, workshops en keynotes voor bedrijven en organisaties. Bekijk hier de optredens in de media van Koen.

Deirdre Enthoven
Deirdre Enthoven

Deirdre Enthoven (1968) studeerde sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Ze begon haar journalistieke carrière bij BNR Nieuwsradio en is veelgevraagd freelancejournalist en redacteur, onder meer voor Psychologie MagazineJan Magazine en Margriet. In 2013 verscheen haar boek Bewogen besluiten, over dilemma’s van professionals. Momenteel schrijft ze samen met Koen Schobbers een boek over gamende kinderen.


Fotocredit: Bieb Tuyt.

Inkijkexemplaar
  • Klik hier om het inkijkexemplaar te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
  • 352
ISBN
  • 978 94 9249 384 2
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Maven Publishing