Maven Publishing
'Een pageturner over de nieuwste ontwikkelingen in de genetica (...) briljant geschreven.'
WEEKENDAVISEN
'De volgende Bill Gates of Steve Jobs is waarschijnlijk een vijftienjarige die nu thuis op z'n laptop met genetische informatie zit te knutselen.'
George Church, PROFESSOR HARVARD UNIVERSITY
Mijn supergenen
Mijn supergenen
Opkomst van de huis-tuin-en-keukengenetica

Bezorgd over je gezondheid? Een commercieel bedrijf berekent voor iedereen die het wil weten de kans op borstkanker, overgewicht, depressiviteit en honderden andere aandoeningen. Wil je het beste voor je kinderen? Een zomerkamp voor Chinese kinderen gebruikt genetische scans om ze beroepskeuzeadvies te geven. Op zoek naar liefde? Een Zwitserse datingsite koppelt potentiële partners op basis van DNA-profielen.

Het zijn slechts enkele van de tientallen genetische producten en diensten die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. In Mijn supergenen duikt Lone Frank, neurobiologe en wetenschapsjournalist, in de wereld van de commerciële genetica. Aan de hand van gesprekken met vooraanstaande wetenschappers en ondernemers beschrijft ze een opkomende industrie die ingrijpende gevolgen zal hebben voor onze samenleving. Door zelf tevens als proefpersoon op te treden, toont Frank aan hoe deze gevolgen zowel beperkend en beangstigend, als bevrijdend en inspirerend kunnen zijn.

Eerder verscheen van Lone Frank De vijfde revolutie: Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen. Het boek zorgde zowel in Nederland als de Verenigde Staten voor flinke discussie. 

Lone Frank
Lone Frank

De ontdekkingen in de hersenwetenschap volgen elkaar in een nauwelijks bij te houden tempo op. Elke week staat er weer een groot artikel in de krant met nieuwe inzichten en interessante weetjes over hoe onze hersenen werken. Tot nu toe ontbrak echter het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

Lone Frank, neurobioloog en wetenschapsjournalist, doet verslag van een reis langs de voornaamste denkers en wetenschappers op haar gebied. Daarbij stelt ze ze één belangrijke vraag: ‘Hoe gaat de hersenwetenschap onze wereld veranderen?’ De antwoorden zijn zowel verrassend als onthutsend.

Een MRI-scan heeft aangetoond dat de hersenen van de Zweedse Lone Frank ‘nogal gewoontjes’ zijn, maar dat zij wel een prachtige corpus callosum heeft. Ze is gepromoveerd in de neurobiologie en heeft meerdere prijzen ontvangen als wetenschapsjournalist. Haar boeken 'De vijfde revolutie' en 'Mijn supergenen' verschenen bij Maven Publishing.


ISBN
  • 978 94 9057 415 4
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Kor de Vries
Originele titel
  • Mit smukke genom: Historier fra genetikkens overdrev
Maven Publishing