Maven Publishing
'Een must voor decisionmakers op belangrijke bestuurlijke, rechterlijke en financiële sleutelposities.'
NU.NL
‘Een uniek en pakkend boek over de verborgen krachten in ons gedrag.’
FORTUNE
‘Een vlotte introductie in de wetenschap achter besluitvorming. (…) laat zien hoe schijnbaar rationele gedachten zich mee laten voeren door psychologische onderstromen.’
Wall Street Journal
Onderstroom
Onderstroom
De onweerstaanbaredrang tot irrationeel gedrag

Hoe kan het dat gezagvoerder Van Zanten, een ervaren KLM piloot, jaren van training en cruciale veiligheidsregels in de wind sloeg, en zodoende de grootste vliegtuigramp aller tijden veroorzaakte? Waarom zijn we eerder geneigd verliefd te worden als we ons in gevaarlijke situaties bevinden? Waarom wilde niemand luisteren toen Joshua Bell, een van de beste violisten ter wereld, een spontaan optreden probeerde te geven in een Amerikaans metrostation? En hoe kunnen studenten economie overgehaald worden om meer dan 100 euro te betalen voor een briefje van 20?

De gebroeders Ori en Rom Brafman gaan in Onderstroom op zoek naar de onderliggende patronen. Uit hun onderzoek blijkt dat een aantal psychologische onderstromen ons keer op keer weten te verleiden tot irrationeel gedrag. Kennis van deze onderstromen geeft niet alleen een beter begrip van menselijk gedrag, het biedt ook handvatten ter voorkoming van ernstige fouten in de toekomst.

Onderstroom leest als een wetenschappelijke thriller: de auteurs baseren zich op gedegen onderzoek en presenteren hun bevindingen als een spannend verhaal dat borrelt van de anekdotes en verrassende inzichten.

Ori en Rom Brafman
Ori en Rom Brafman

De gebroeders Brafman vormen samen precies de goede combinatie voor spannende literaire non-fictie: de één, Rom, is wetenschapper, hoogleraar psychologie en praktiserend psycholoog. De ander, Ori, is bestsellerauteur (The Starfish and the Spider) en management-consultant. De broers hebben zo’n sterke band dat ze, naar eigen zeggen, elkaars zinnen afmaken en elkaar naadloos aanvullen tijdens het schrijfproces.

Bij Maven Publishing verscheen van Ori en Rom Brafman het boek Onderstroom.

ISBN
  • 978 94 9057 402 4
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Maarten Schellekens
Originele titel
  • Sway –The Irresistible Pull of Irrational Behavior
Maven Publishing