Maven Publishing
'Zeer boeiend exposé over wu-wei.'
STINE JENSEN, FILOSOFIE MAGAZINE
'Slingerlands boek is een onmisbare gids voor iedereen die op zoek is naar een rijk leven dat spontaan geleefd wordt.'
MILHALY CSIKSZENTMIHALYI, auteur van FLOW
'Een scherpzinnig, integer boek over tradities die we in het Westen beter zouden moeten kennen – en vaker moeten toepassen.’
DANIEL H. PINK, auteur van DRIVE en TO SELL IS HUMAN
Proberen niet te proberen
Proberen niet te proberen
Waarom alles beter gaat als je het niet te graag wilt

Waarom val je moeilijk in slaap als je het heel graag wilt? Waarom lijken topprestaties van atleten zo makkelijk? En waarom is het lastig om charmant en ontspannen te zijn op momenten dat je er juist het meest aan hebt? Wanneer je te hard je best doet is de kans groot dat je blokkeert. Wat je eerst spontaan voor elkaar kreeg, wil nu niet meer lukken, of komt gekunsteld over. Oude Chinese denkers bedachten hier een oplossing voor: wu-wei, ofwel de kunst van het spontaan presteren.

Op vlotte en heldere wijze geeft Edward Slingerland, aan de hand van de huidige wetenschappelijke kennis, een unieke kijk op deze oude en ongrijpbare traditie. Daarnaast laat hij zien hoe je deze houding in het dagelijks leven kunt toepassen.

Edward Slingerland is hoogleraar Aziatische Wetenschappen en opereert op het raakvlak van Chinese wijsbegeerte en cognitieve psychologie. Hij is de auteur van diverse boeken, waaronder het gelauwerde What Science Offers the Humanities en Creating Consilience.

Edward Slingerland
Edward Slingerland

Edward Slingerland is hoogleraar Aziatische Wetenschappen aan de University of British Columbia en opereert op het snijvlak van Chinese wijsbegeerte en ‘Embodied Cognition’. Hij is de auteur van diverse studieboeken, waaronder What Science Offers the Humanities en Creating Consilience.

ISBN
  • 978 94 9184 517 8
Vormgeving
  • Studio Ron van Roon
Vertaler
  • Ineke van den Elskamp
Originele titel
  • Trying Not to Try: The Art and Science of Spontaneity
Maven Publishing