Maven Publishing
'Te veel aan uw hoofd, geen cent te makken? Lees dit boek!'
TROUW
'Het is zo'n boek waarvan je denkt: waarom wordt dit nu pas geschreven?'
DE CORRESPONDENT
Schaarste
Schaarste
Hoe gebrek aan tijd en geld ons gedrag bepalen

Of het nu gebrek aan tijd, geld, voedsel, sociale contacten of iets anders is: schaarste beïnvloedt ons gedrag. Deadlines of geldgebrek kunnen ons bijvoorbeeld vindingrijk en doelgericht maken. Maar uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat schaarste ook voor blinde vlekken zorgt en zelfs ons denkvermogen beperkt.

Harvard­econoom Sendhil Mullainathan en Princeton­psycholoog Eldar Shafir leggen op vlotte en toegankelijke wijze uit dat de gevolgen van schaarste veel verder gaan dan we denken. Hun baanbrekende inzichten zorgden in de Verenigde Staten voor veel discussie en hebben verstrekkende gevolgen voor onderwerpen als armoedebestrijding, scholing, obesitas, verkeersveiligheid en werkloosheid. Maar ook je agenda en persoonlijke financiën zullen er na het lezen van Schaarste nooit meer hetzelfde uitzien.

Eldar Shafir
Eldar Shafir

Eldar Shafir is hoogleraar psychologie aan Princeton. Hij en Sendhil Mullainathan zijn gespecialiseerd in de gedragseconomie en ‘samen zijn ze meer dan de som der delen’ (aldus Daniel Kahneman). 

ISBN
  • 978 94 9057 499 4
Vormgeving
  • Studio Ron van Roon
Vertaler
  • Ineke van den Elskamp en Frits van der Waa
Originele titel
  • Scarcity: Why Having Too Little Means So Much
Maven Publishing