Maven Publishing

Marc Lewis

Marc Lewis
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Na zijn studie ontwikkelingspsychologie succesvol te hebben afgerond, werd Marc Lewis betrapt bij een inbraak in een apotheek. Hij bleek al 10 jaar drugsverslaafd te zijn – van LSD tot heroïne. De arrestatie markeerde het begin van een opmerkelijke ommekeer: hij overwon niet alleen zijn verslaving, maar slaagde er ook in een succesvol hersenwetenschapper te worden. Inmiddels is hij professor aan de Radboud Universiteit Nijmegen en expert op het gebied van de neurowetenschappen van verslaving.

In zijn boek Memoires van een verslaafd brein beschrijft Marc Lewis op eerlijke en meeslepende wijze zijn strijd tegen drugs. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal als ervaringsdeskundige: over hoe zijn verslaving begon, over zijn jeugd, zijn carrière en zijn liefdesleven. Maar hij geeft ook als wetenschapper een onthullende analyse van het psychologische en neurologische verloop van zijn verslaving. Hij beschrijft helder en begrijpelijk de chemische effecten van verschillende drugs, van methamphetamine to heroïne, van alcohol tot liefde. Niemand beter dan Lewis kan dit uitleggen, ex-drugsverslaafde, hersenwetenschapper en begenadigd verteller.

Marc Lewis is cognitieve neurowetenschapper en professor emirates in ontwikkelingspsychologie bij de University of Toronto en de Radboud Universiteit Nijmegen. Marc is veelgevraagd spreker en deelt zijn kennis over de combinatie van wetenschap, ervaring en behandeling van verslaving. Hij heeft meer dan 50 wetenschappelijke artikelen geschreven over ontwikkelingspsychologie, emotie en neurowetenschappen. Hij schrijft geregeld voor The Guardian en geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes aan bedrijven en organisaties.

Maven Publishing