Maven Publishing

Marloes Pomp

Marloes Pomp
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Even een kort lesje blockchain in jip-en-janneketaal: blockchain is een keten van in de computer of op internet vastgelegde en samengevoegde gegevens. Het is een gedeeld en eenvoudig te controleren systeem, waarbij meer partijen, die vanuit hun 'blok' actief zijn, een kopie hebben en werken aan het bijhouden van de keten, en elkaar controleren.

So far so good... maar hoe werkt dat in de praktijk? Hoe richt je processen in en wat is er nodig om deze radicaal nieuwe vorm van samenwerken voor elkaar te krijgen? Hoe pas je je business en samenwerkingen hierop aan en wat betekent dit voor je organisatie? Hoe experimenteert de overheid hiermee?

Technologie-junkie Marloes Pomp vertelt je wat blockchain is, maar nog veel belangrijker: ze schets een beeld van wat de mogelijkheden, kansen en eventuele gevolgen van deze nieuwe technologie voor verschillende sectoren zijn.

Marloes Pomp test graag nieuwe technologieën, zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en (chat)bots in de praktijk. Zij is de initiator en programmaleider van 35 blockchainpilots bij de Nederlandse overheid. Onlangs was zij missieleider van de eerste officiële blockchainmissie naar Singapore. Momenteel werkt ze aan een nauwere samenwerking tussen Nederland en Singapore op het gebied van nieuwe technologieën. Daarnaast werkt Marloes aan een internationaal samenwerkingsverband tussen de Verenigde Naties, de Wereldbank, de EU en diverse landen op het gebied van blockchain en is ze verantwoordelijk voor de internationale strategie van de Nederlandse Blockchain Coalitie. Ook geeft zij namens de Algemene Bestuursdienst trainingen over nieuwe technologieën voor topambtenaren. Vanuit het innovatieteam van het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt ze aan diverse innovaties en slimmere manieren om samen te werken. Tot slot zit Marloes in een aantal adviesraden, waaronder die van het SIDN Fonds en de Rechtbank Gelderland en is lid van ICT&health redactieraad waarmee zij de zorgsector informeert over de ontwikkelingen en toepassingen van o.a. blockchain in de zorg. Daarnaast schrijft ze regelmatig voor Follow the Money over blockchain en geeft ze regelmatig workshops, trainingen en keynotes aan bedrijven en organisaties.

Maven Publishing