Maven Publishing

Dan Shapiro in Nederland

Dan Shapiro in Nederland

Op vrijdag 28 september was het zo ver: het Forward Thinking Leadership event van Denk Producties in de AFAS Live: 3000+ mensen, de beste sprekers op het gebied van leiderschap en als klapper op de vuurpijl een live-interview met President Obama. 

CEO-coach Marshall Goldsmith, Blende-koning Alexander Klöpping, balletdanseres Michaela DePrince en lerares van het jaar Maggie MacDonnell deelden hun ervaringen met het publiek, dat soms tot tranen toe geroerd was.

Voor Maven was dit een extra leuk event, omdat onze favoriete onderhandelexpert en topwetenschapper Dan Shapiro ook op het programma stond! Waar de andere sprekers veilig op het verhoogde podium bleven, klauterde Dan halverwege zijn verhaal naar beneden en liep druk gebarend door het publiek heen. Het was zoals we van hem gewend zijn: een bevlogen, interactief en steengoed optreden, eindigend met 3000 professionals fanatiek handje-drukkend in een overvolle AFAS…

Daniel Shapiro
Daniel Shapiro

Of het nu met een collega, je manager, een politieke tegenstander of je partner is: sommige onderwerpen zijn zo ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Hoe kom je in onderhandelingen voorbij impasses en hoe bereik je een uitkomst die voor alle partijen goed werkt? 

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. Hij ontwikkelde een revolutionair nieuwe aanpak ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en zelfs de meest explosieve situaties kalmeren. Met zijn energieke, meeslepende presentatiestijl verandert Shapiro de manier waarop je naar sociale interacties kijkt. Hij geeft je tools om je communicatie met anderen te verbeteren én helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten.

Daniel Shapiro is universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School en oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Institute. Hij adviseert overheden, is een zeer ervaren spreker en ontwikkelde een conflictmanagement-programma waarmee hij al een miljoen jongeren in meer dan twintig landen heeft bereikt. Shapiro is door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader en geeft regelmatig workshops, masterclasses en keynotes voor organisaties en bedrijven.