Maven Publishing

Maven Publishing en POM beginnen POM.Press

Maven Publishing en POM beginnen POM.Press

Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth beginnen in samenwerking met Maven Publishing POM.Press: een fonds met een focus op media, technologie en leven in de wereld van nu.

Klöpping en Pfauth werken al samen aan hun Podcast over Media, POM. “Officieel is POM een podcast over technologie en media. Maar als je de app-tips en ChatGPT-analyses wegdenkt is het eigenlijk een podcast waarin twee nerds elkaar boeken aanraden,” aldus Pfauth en Klöpping. “We stuiten in ons werk op steeds meer mensen en ideeën die een breder publiek verdienen. Daarom beginnen we samen met Maven een eigenzinnige en moderne uitgeverij. We gaan titels uitgeven die je helpen navigeren in onze door technologie snel veranderende wereld.”

 POM.press geeft boeken uit, zowel op papier als digitaal en in audio, en heeft een duidelijke focus op de community rondom auteurs. Via nieuwsbrieven, chatgroepen, fora en events geeft POM.press nieuwe auteurs een zo breed mogelijk publiek.

 “Alexander en Ernst-Jan zijn echte media- en technologie-Mavens, die dezelfde ideeën hebben over het uitgeefproces: alleen iets uitgeven als het echt relevant is en alle investeringen doen om daar een succes van te maken. POM.press past daarmee perfect bij Maven Publishing, aangezien het onze missie is om te zorgen dat de belangrijkste inzichten in menselijk gedrag daadwerkelijk impact hebben,” aldus uitgever Sander Ruys.

 

Het eerste POM-boek mag je niet lezen van je baas

De eerste titels van POM.Press verschijnen vanaf het voorjaar van 2024, te beginnen met Het boek waarvan je baas niet wil dat je het leest van Roland Grootenboer. Hij schreef eerder het radicaal transparante Blendle-personeelshandboek en werd wereldberoemd in Silicon Valley toen hij het openbaar maakte. Start-ups van over de hele wereld gebruiken zijn handboek als leidraad voor hun bedrijf. In Het boek waarvan je baas niet wil dat je het leest pakt Roland de scheve balans aan tussen de hr-kennis van werkgevers en werknemers. Roland – inmiddels werkzaam bij Google – zet precies uiteen hoe je een goede of betere baan vindt, salarisonderhandelingen voert en hoe je überhaupt blijft groeien in je werkzame leven.

 

Tip een bestseller-auteur

 POM.press auteurs zijn ondernemend en schrijven compact, want de tijd van de lezer is heilig. Hun stemmen zijn origineel – nieuwe auteurs die door hun werk of onderzoek ontzettend veel weten over een onderwerp. Iedereen heeft wel mensen in zijn omgeving tegen wie ze een keer hebben gezegd: ‘daar moet je nou echt een boek over schrijven!’ Nieuwe bestsellerauteurs, dus. POM.press reikt een bonus uit van €1.000 aan degene die een auteur tipt met wie een contract wordt gesloten.

 

Kijk voor meer informatie en de tiplijn op www.pom.show

Maven Publishing