Maven Publishing

Ons belachelijk korte leven

Ons belachelijk korte leven

'Insultingly short,' noemt The Guardian-journalist Oliver Burkeman de gemiddelde levensverwachting van de mens. Als je aanneemt dat je tot je tachtigste zult leven, dan heb je net iets meer dan vierduizend weken de tijd om er iets van te maken. Helaas is dit tegenwoordig lastiger dan ooit: we zijn altijd druk, staren ons blind op productiviteit en zoeken naar zingeving in onze vakanties. 


Hoog tijd voor een nieuwe visie op tijd!


Oliver Burkeman maakt in 4000 weken korte metten met de moderne fixatie op 'alles gedaan krijgen'. In plaats daarvan laat hij zien hoe je een betekenisvol leven leeft waarin je de eindigheid omarmt. Het resultaat: een totaal andere beleving van tijd, waardoor je bewust én met plezier jouw 4000 weken kunt benutten. 


Met 4000 weken leer je o.a.:


⏱️ Het ultieme gevoel van 'deep time' ervaren

⏱️ Hoe je meer tijd hebt als je er guller mee omgaat

⏱️ Om te gaan met afleiding (van binnenuit en van buitenaf)

⏱️ Beter kiezen waar je je tijd aan besteedt

⏱️ Te vieren dat alles eindig en beperkt is

Oliver Burkeman
Oliver Burkeman

Oliver Burkeman is gelauwerd journalist bij The Guardian en schrijver van meerdere succesvolle non-fictie boeken als Tegengif: Geluk voor mensen die een hekel hebben aan positief denken. In 4000 weken laat hij zien hoe je een betekenisvol leven leeft waarin je de eindigheid omarmt. Het resultaat: een totaal andere beleving van tijd, waardoor je bewust en met plezier jouw 4000 weken kunt benutten.

Maven Publishing