Maven Publishing

Wat zou je doen als schaamte geen rol speelt?

Wat zou je doen als schaamte geen rol speelt?

Aukje Nauta is bijzonder hoogleraar prosociaal gedrag, psycholoog en adviseur, en voormalig kroonlid van de SER. Ondanks haar staat van dienst schaamt Aukje zich regelmatig. Zo was er die keer dat ze de uitslag van haar SOA-test aan een zakelijke relatie appte, of de belangrijke SER-vergaderingen waar ze haar mond hield omdat ze eigenlijk niet begreep waar het over ging. 

Schaamtevolle momenten genoeg. En daar is ze dolblij mee.

In Nooit meer doen alsof laat Aukje Nauta de schoonheid van schaamte zien én deelt ze haar methode waarmee je leert je schaamtegevoelens te gebruiken als wegwijzer naar wat je (stiekem) het állerliefste wil.

Nooit meer doen alsof biedt een praktisch stappenplan:

-Erken je schaamte → Leer open en eerlijk dealen met je imperfecties.

-Denk je schaamte om → Zie haarscherp wat je wil veranderen.

-Maak van schaamte je kracht → Stop met doen alsof en word de leukste versie van jezelf.

Het resultaat: een lichter, leuker bestaan waarin schaamte geen emotionele last is, maar je kracht. En, zeker niet onbelangrijk: een heerlijk boek vol schaamtevrije onthullingen over de top van het Nederlandse bedrijfsleven.


'Eerlijk, openhartig en ook nog eens buitengewoon vermakelijk. Omdenken pur sang.' - Berthold Gunster, grondlegger Omdenken

Aukje Nauta
Aukje Nauta

Aukje Nauta is de vijftig voorbij maar de schaamte godzijdank niet. Zij schrijft schaamtevrij over zichzelf, met hilarische en persoonlijke onthullingen uit haar carrière in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Ze is psycholoog, bijzonder hoogleraar, organisatieadviseur en voormalig kroonlid van de SER. Haar relatiestatus is 'ingewikkeld'. (Lees Nooit meer doen alsof maar.)

Maven Publishing