Maven Publishing
Webinar

Grip op je aandacht

Grip op je aandacht
Interesse in deze webinar? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Grote kans dat je dit aan de keukentafel, in de schuur of op zolder leest. Thuiswerken vraagt om aanpassingsvermogen, maar hoeft niet ten koste te gaan van je werkplezier en productiviteit. Wel is het voor veel van ons lastig om de afleidingen die gepaard gaan met thuiswerken voldoende op afstand te houden: kinderen die in- en uitlopen, de afwas op het aanrecht en Netflix smeken om aandacht.

Hoogleraar cognitieve psychologie Stefan van der Stigchel deelt in deze interactieve webinar de beste tips om je toch optimaal te concentreren. Hij begint bij de basics: de ideale dagindeling, het bereiken van flow en hoe je echt je batterij oplaadt tijdens een pauze. Heb je dat door, dan kun je je concentratie gaan optimaliseren: hoe het beste om te gaan met sociale media, de juiste cafeïne-strategie en hoe je bepaalde taken goed kunt combineren. Bovendien zijn er specifieke tips voor op kantoor en slimme trucs voor als je de aandacht van je publiek wilt vasthouden. Kortom: met deze webinar krijg je eindelijk grip op je aandacht.

In de webinar Grip op je aandacht krijg je:

Eerste hulp bij uitstelgedrag

Trucs om van je slechte gewoontes af te komen

Handvatten om zo geconcentreerd mogelijk te kunnen werken

Tips over hoe je echt je batterij kunt opladen tijdens een pauze

Een energieboost waardoor je weer opgeladen aan de slag kunt

Waarom aan de slag gaan met Grip op je aandacht?

1: Extra focus op thuiswerken

Hoogstwaarschijnlijk blijven we de komende maanden nog veel thuiswerken. Kennis van aandacht- en concentratiemanagement is cruciaal om ervoor te zorgen dat je collega's dit gezond en vol energie kunnen (blijven) doen.

2: Bomvol superpraktische tips

Grip op je aandacht is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en zit bomvol superpraktische tips die je direct zelf kunt uitproberen. Je doet gegarandeerd tientallen ideeën op over hoe je je concentratie kunt verbeteren.

3: Mythes ontkracht

Er doen veel geruchten de ronde over concentratie en aandacht, zoals dat vrouwen beter zouden kunnen multitasken en dat de concentratiespanne van de mens steeds korter wordt. In deze webinar test jij je kennis: feit of fictie? Stefan maakt, samen met jullie, korte metten met dit soort concentratiemythes.

Stefans webinars duren maximaal anderhalf uur en zitten vol filmpjes, cases en herkenbare voorbeelden en er is voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Om de ervaring compleet te maken is het leuk om deelnemers het boek Grip op je aandacht cadeau te doen. We kunnen de boeken naar kantoor sturen, maar kunnen in overleg ook zorgen dat de deelnemers een mooi ingepakt cadeautje thuis ontvangen.

Stefan is een begenadigd verteller, en wat hij vertelde is in zoveel opzichten relevant voor ons! Ook een goed teken: iedereen die ik tegenkom die erbij was, begint erover.
T. Liedmeier, Bestuurssecretaris Rechtbank Gelderland.

Stefan van der Stigchel

Hoe werkt aandacht? En hoe krijg je grip op je aandacht?

Het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want soms is aandacht bij wat je doet een zaak van leven of dood. Maar zelfs als het dat niet is, is concentratie onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken.

In zijn keynote "Concentratie: gefocust blijven in tijden van afleiding" laat Stefan zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en waarom sommige dingen wel opvallen en andere totaal niet. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- en nadeel. Hij deelt de nieuwste inzichten over aandacht en concentratie en geeft technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden. 

Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht. Ook is hij hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is auteur van de boeken Zo werkt aandacht, Concentratie, Grip op je aandacht en Beter leren kijken. Zijn werk werd in vele landen vertaald en in het Engels uitgegeven door MIT Press. Van der Stigchel geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes bij bedrijven en organisaties.


Stefan van der Stigchel
Maven Publishing