Maven Publishing
Webinar

Succesvol onderhandelen, ook in lastige tijden

Succesvol onderhandelen, ook in lastige tijden
Interesse in deze webinar? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

In tijden van grote onzekerheid zijn onderhandelvaardigheden onmisbaar voor je succes. Ze zijn cruciaal bij gespannen klantrelaties, tijdens het sluiten van belangrijke deals en bij het kalmeren van verhitte discussies. En als je het goed doet, komt onderhandelen je relatie alleen maar ten goede.

Zelfs de meest ervaren onderhandelaars hebben moeite met het effectief inzetten van onderhandelvaardigheden in onzekere tijden. Oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Program en universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School Daniel Shapiro onthult waarom onderhandelen in lastige situaties zo moeilijk is en hoe je je tegen het effect van stress en onzekerheid wapent. Hij geeft je praktische handvatten waarmee je juist nú helder en effectief onderhandelt. Het resultaat? Meer toegevoegde waarde, betere relaties en minder stress. 

Na dit webinar:

·       Weet je wat het effect van stress en onzekerheid op onderhandelingen is

·       Herken je emotionele krachten die onderhandelingen kunnen belemmeren

·       Weet je hoe je zelfs de meest explosieve situaties kunt kalmeren


Shapiro is door het World Economic Forum uitge­roepen tot Young Global Leader

Daniel Shapiro

Of het nu met een collega, je manager, een politieke tegenstander of je partner is: sommige onderwerpen zijn zo ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Hoe kom je in onderhandelingen voorbij impasses en hoe bereik je een uitkomst die voor alle partijen goed werkt? 

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. Hij ontwikkelde een revolutionair nieuwe aanpak ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en zelfs de meest explosieve situaties kalmeren. Met zijn energieke, meeslepende presentatiestijl verandert Shapiro de manier waarop je naar sociale interacties kijkt. Hij geeft je tools om je communicatie met anderen te verbeteren én helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten.

Daniel Shapiro is universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School en oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Institute. Hij adviseert overheden, is een zeer ervaren spreker en ontwikkelde een conflictmanagement-programma waarmee hij al een miljoen jongeren in meer dan twintig landen heeft bereikt. Shapiro is door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader en geeft regelmatig workshops, masterclasses en keynotes voor organisaties en bedrijven.