Maven Publishing
'Een handleiding om slimmer na te denken.'
Financial Times
'Een lofzang op de flexibiliteit van de verbeelding. Framers is een overtuigend pleidooi voor diversiteit in al zijn vormen.'
The Economist
'Een essentiële vaardigheid die iedereen zou moeten ontwikkelen.'
Forbes
Framers
Framers
Wat mensen beter kunnen dan computers

Van de bestsellerauteurs van De big data-revolutie

Kunstmatige intelligentie wordt steeds slimmer, maar wij mensen hebben één geheim wapen: framen. Bestsellerauteurs Kenneth Cukier, Viktor Mayer-Schönberger en Francis de Véricourt laten met overtuigende voorbeelden en het nieuwste onderzoek zien waarom ieder mens een framer is en hoe je deze uniek menselijke vaardigheid bewust kunt gebruiken om tot innovatieve ideeën en betere beslissingen te komen.

Framen is het vermogen om nieuwe en onbekende situaties in te schatten en te duiden - iets wat zelfs de slimste computers niet kunnen en waarschijnlijk ook nooit zullen kunnen. Daarom is 'leer framen' misschien wel het beste carrièreadvies dat je kunt krijgen voor de komende eeuw. Niet dát je iets ziet, maar hóe je iets ziet en dat je je daar bewust van bent, maakt jou onderscheidend.

In Framers leer je onder meer:

> Waarom je een probleem niet oplost door 'out-of-the-box' te denken, maar hoe je jouw 'box' juist slim kunt gebruiken.

> Hoe Steve Jobs, Larry Page en Jeff Bezos tegenstrijdige frames gebruiken om innovatie te stimuleren.

> Hoe framers het hoofd kunnen bieden aan enorme uitdagingen zoals klimaatverandering, pandemieën en wereldwijde ongelijkheid.

Met dit boek vergroot je je probleemoplossend vermogen, word je innovatiever én begrijp je de wereld om je heen beter.


'Een fascinerende kijk op wat mensen speciaal maakt in het tijdperk van algoritmen.' - Mustafa Suleyman, vice-president bij Google

'Een belangrijk boek in turbulente tijden.' - Adam Grant, bestsellerauteur van Think again

'Een geweldig boek vol nieuwe perspectieven.' - will.i.am, muzikant en ondernemer

'Door Framers begrijp je hoe je een "beginner's mindset" moet koesteren om zo tot baanbrekende ideeën voor een betere toekomst te komen.' - Marc Benioff, CEO Salesforce


Verschijnt 10 mei 2022.

Viktor Mayer-Schönberger
Viktor Mayer-Schönberger

Wat gebeurt er in een economie die steeds meer om data draait? Viktor Mayer-Schönberger geeft een provocerende kijk op de toekomst van bedrijven, marktplaatsen en de financiële industrie en laat zien hoe data onze economie zal transformeren. 

Wereldwijd gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data Viktor Mayer-Schönberger presenteert een radicaal nieuw inzicht: onze op geld gebaseerde economie verandert in een economie die gebaseerd is op data. Sterker nog, data is de rol van geld in onze economie zelfs aan het overnemen. Mayer-Schönberger verklaart in zijn lezing op heldere en toegankelijke wijze waarom de macht van traditionele multinationals en banken afneemt, en waarom digitale marktplaatsen als Booking.com, Uber, Amazon en Alibaba zo stormachtig kunnen groeien. Bovendien beschrijft hij de opkomst van een geheel nieuwe sector – vergelijkbaar met de financiële industrie, maar dan met handelaren, tussenpersonen en brokers die gespecialiseerd zijn in data. Welkom, dus, in de data-economie: een spannende en uitdagende omgeving waar Mayer-Schönberger laat zien welke kansen er liggen voor ondernemers. 

Viktor Mayer-Schönberger is hoogleraar Internet Governance and Regulation aan de University of Oxford, schreef eerder al de wereldwijde bestseller De big data-revolutie (meer dan een miljoen exemplaren verkocht) en adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses en keynotes bij bedrijven en organisaties.Lees hier meer op VPRO Tegenlicht.


Andere boeken van Viktor Mayer-Schönberger
Kenneth Cukier
Kenneth Cukier

Kenneth Cukier is data-journalist bij The Economist en belangrijk commentator op ontwikkelingen op dit gebied. Zijn artikelen over management en economie verschenen onder meer in Foreign AffairsThe New York Times en The Financial Times.

Noten
  • Klik hier om de noten te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
  • 256
ISBN
  • 9789493213272
Vormgeving
  • Marc Koppen Ontwerp
Vertaler
  • Jan Willem Reitsma
Originele titel
  • Framers: Human Advantage in an Age of Technology and Turmoil
Maven Publishing