Maven Publishing
'Een wondermiddel.'
New Scientist
'Optimistisch, verhelderend en zelfs inspirerend.'
The Guardian
'Slim en prikkelend.'
Financial Times
Hoe verander je een mening?
Hoe verander je een mening?
De praktische wetenschap achter het vormen van overtuigingen en opinies

Na het lezen van dit boek weet je: met alleen argumenten verander je niet iemands mening. Zeker in gesprekken over grote onderwerpen waarin twee kampen lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan – denk aan klimaat, corona of stikstof.

Het goede nieuws: mensen veranderen wel degelijk van mening en doen dat ook voortdurend, hun hele leven lang. En als je de wetenschap daarachter begrijpt, kun je betere gesprekken voeren om iemand (of jezelf) van mening te laten veranderen.

In de sociologie, psychologie en neurowetenschappen vond de laatste jaren een revolutie plaats, met veel nieuwe inzichten over hoe meningen worden gevormd en hoe je ze kunt veranderen. In dit boek brengt wetenschapsjournalist David McRaney deze kennis voor het eerst samen, op een toegankelijke en praktische manier.

Je krijgt inzicht in waaróm iemand iets vindt en concrete gesprekstechnieken om die mening te bevragen. In een tijd waarin polarisatie toeneemt en ieder debat kan worden afgedaan met 'ja, maar dat is jouw mening' levert dit boek je cruciale kennis op om de uitdagingen van nu het hoofd te bieden.

David McRaney
David McRaney

David McRaney is journalist met een voorliefde voor psychologie, technologie en het internet. Hij werd bekend dankzij zijn razend populaire blog You Are Not So Smart, waar hij alle manieren waarop wij onszelf voor de gek houden fijntjes ontleedt. Inmiddels is er ook een gelijknamige podcast én boek (bestseller), en het boek You Are Now Less Dumb.

Inkijkexemplaar
  • Klik hier om het inkijkexemplaar te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
  • 336
ISBN
  • 9789493213364
Vormgeving
  • DPS
Vertaler
  • Fanneke Cnossen, Ton Heuvelmans, Arjanne van Luipen en Jeske Nelissen
Originele titel
  • How Minds Change
Maven Publishing