Maven Publishing

Vliegende start voor Wouter de Jong en Dylan Haegens

Vliegende start voor Wouter de Jong en Dylan Haegens

Indoor skydiven met een boek is lastiger dan je denkt. Want fun fact: hadden Dylan en Wouter het eerste exemplaar per ongeluk losgelaten, dan was-ie vermorzeld door de enorme windturbines en als duizenden kleine snippertjes weer teruggekomen...

Gelukkig hielden de mannen het boek stevig vast en werd het – durven we wel te stellen – een van de meest spectaculaire overhandigingen van een eerste exemplaar ooit.

Met 1,8 miljoen volgers bereikt youtuber Dylan Haegens zo'n beetje alle kinderen in Nederland. Hij is zich zeer bewust van zijn invloed en richtte daarom zijn stichting Durf Te Vragen op, om jongeren te helpen psychische problemen te herkennen. Dylan was fan van Wouters boek, en van het een kwam het ander: in deze editie komen Dylan Haegens met zijn verloofde Marit als stripfiguren op bezoek in Wouters succesvolle boek Superkrachten voor je hoofd. Ze delen hun eigen verhalen, grappen, tips en challenges om zo de skills nóg meer kracht bij te zetten. Bovendien schreven ze een nieuw hoofdstuk over cyberpesten, een belangrijk thema waar Dylan zich veel mee bezighoudt.

Met 30.000 verkochte exemplaren was Superkrachten voor je hoofd het meest succesvolle kinderboek van 2019 en kreeg omgerekend al 1 op de 20 kinderen tussen de 8 en 12 jaar de handleiding voor z'n hoofd. De missie van Wouter en Dylan is om álle kinderen baas van hun eigen hoofd te laten worden. Zoals Wouter zegt: je bent nooit te jong om te beginnen met het trainen van je mentale conditie, want je hebt er je hele leven plezier van!

© foto's Lyanne van Bodegom