Maven Publishing
Viktor Mayer-Schönberger
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Viktor Mayer-Schönberger

Wat gebeurt er in een economie die steeds meer om data draait? Viktor Mayer-Schönberger geeft een provocerende kijk op de toekomst van bedrijven, marktplaatsen en de financiële industrie en laat zien hoe data onze economie zal transformeren. 

Wereldwijd gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data Viktor Mayer-Schönberger presenteert een radicaal nieuw inzicht: onze op geld gebaseerde economie verandert in een economie die gebaseerd is op data. Sterker nog, data is de rol van geld in onze economie zelfs aan het overnemen. Mayer-Schönberger verklaart in zijn lezing op heldere en toegankelijke wijze waarom de macht van traditionele multinationals en banken afneemt, en waarom digitale marktplaatsen als Booking.com, Uber, Amazon en Alibaba zo stormachtig kunnen groeien. Bovendien beschrijft hij de opkomst van een geheel nieuwe sector – vergelijkbaar met de financiële industrie, maar dan met handelaren, tussenpersonen en brokers die gespecialiseerd zijn in data. Welkom, dus, in de data-economie: een spannende en uitdagende omgeving waar Mayer-Schönberger laat zien welke kansen er liggen voor ondernemers. 

Viktor Mayer-Schönberger is hoogleraar Internet Governance and Regulation aan de University of Oxford, schreef eerder al de wereldwijde bestseller De big data-revolutie (meer dan een miljoen exemplaren verkocht) en adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses en keynotes bij bedrijven en organisaties.Lees hier meer op VPRO Tegenlicht.


Maven Publishing